Democratie verbeteren ?

Veel politieke partijen hebben de mond vol over hoe ze de bureaucratie willen verbeteren. Voordat je iets wil gaan verbeteren, niet veranderen, maar verbeteren, moet je eerst een analyse maken van wat er nu mis is. Dan kan je gaan verbeteren. Er is NU geen democratie. Waarom niet?

  1. In Den Haag lopen 2000 lobbyisten rond die full time meedenken en meeschrijven aan wetteksten die de ministeries, tweede kamer en de eerste kamer willen indienen. Die lobbyisten misbruiken al hun invloed om de wetten naar hun idee aan te passen. Niemand heeft weet van deze lobbyisten die duur betaald door Multi nationals, banken en andere grootbedrijven het democratisch proces om zeep helpen.
  2. De hoge ambtenarij, tweede kamer en de eerste kamer zit vol met hoog opgeleide carrièremakers die er vooral zitten voor hun eigen carriere ( bron binnenlands bestuur / de Haagse kaasstolp ) Die zijn ook nog een gehuwd met een andere hoog opgeleide. Zij reizen eerste klas naar Den Haag en wonen in de lommerijke buurten van de grote steden waar ze geen weet hebben van het leven in een achterstandswijk, het volk dat ze moeten vertegenwoordigen en hun belangen behartigen.
  3. Er zijn enkele netwerken van studentencorpora zoals Minerva en uit Groningen die de bestuurders van leveren. Dit is een ons soort mensen kent ons soort waar we alles voor doen. Wat weet een gewone man nu van besturen ? zei Wiegel ooit. En hij kan het weten. Niemand van buiten komt in de netwerken van deze ons soort mensen kent ons soort. je kan netwerken wat je wil, maar daar kom je niet tussen. Het is een gesloten bastion van leveranciers van baantjes aan elkaar.
  4. De Multi nationals en banken hebben de regering, de overheid in hun greep. deze greep verstoort het democratisch proces, terwijl dezelfde Multi nationals geen belasting afdragen en de banken met belastinggelden overeind moeten worden gehouden. Nog steeds middels injecties van 80 Miljard vanuit de ECB de Europese Centrale Bank.
  5. Bij de verkiezingen voor de tweede kamer zijn er hoge drempels gelegd. Nieuwkomers komen daar niet tussen. De media  besteden alleen aandacht aan de gevestigde orde, terwijl deze nu met de verkiezingen aandacht zouden moeten schenken aan de nieuwkomers. De gevestigde orde kennen we nu wel.
  6. De landelijke partijen hebben geen lokale verenigingen die bottom up de standpunten van de leden naar de landelijke politiek kunnen of willen vertalen. Ook zijn er geen lokale verenigingen die de belangen behartigen van de lokale bevolking. Het gaat allemaal over de rug en hoofden van de bevolking heen.

Welke partij komt met de oplossing ?  Kijk op http://www.humaanlokaal.ccvshop.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s